Medical taping


Het gaat ervan uit dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn om gezondheid te behouden of te herstellen. De achterliggende gedachte is, dat de spieren die voor meerdere doeleinden worden gebruikt in het lichaam niet goed functioneren en er daardoor diverse klachten en aandoeningen kunnen ontstaan. Naar aanleiding hiervan werd een elastische tape ontwikkeld die de spieren in hun functie kan ondersteunen zonder daarbij de beweging te beperken. Er is gebleken dat de tape voor allerlei doeleinden bruikbaar is. De methode biedt verlichting bij spier- en gewrichtsklachten, lymfoedeem en instabiliteitsproblemen.

De tape wordt gemaakt van elastisch katoen met antiallergische lijnlaag.

Door de speciaal aangebrachte lijnpatroon blijft het materiaal ventileren en zit gegoten als een tweede huid. Hierdoor wordt de tape zeer goed verdragen, ook bij langdurige toepassing, zelden komen huidirritaties voor. De tape is 40% rekbaar dit is de rekbaarheid van de huid, ook dikte en gewicht komen overeen met de huid. Mede hierdoor kan deze tape meerdere dagen gedragen worden en kan er ook gedoucht worden. De tape biedt steun, maar heeft als groot bijkomend voordeel dat ze de bewegingsvrijheid niet belemmerd.

De tape zorgt ervoor dat de opperhuid wordt opgetild, waardoor het volume van de tweede huidlaag met daarin de haarvaatjes, groter wordt. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding,

waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen sneller worden aangevoerd. Bovendien wordt door de liftende werking de druk op de zenuwen minder waardoor de pijn vermindert. Door het continue stimuleren van het natuurlijke genezingsproces van het lichaam zelf,  in combinatie met het meerdere dagen kunnen dragen van de tape, zorgt de tape voor een nieke 24-uurs behandeling.


De tapemethode wordt toegepast bij:


  • gewrichts,- spier en rugklachten
  • achillespees en kuitblessures
  • enkeldistorsie
  • instabiliteitproblemen
  • tennis- of golfelleboog
  • nek/schouderklachten